Als ondernemer wil je de geldstromen van je privéleven en zakelijke transacties toch zeker strikt gescheiden houden. Daarom is het essentieel om een bankrekening te openen, speciaal voor zakelijk gebruik. Op deze wijze lopen alle privé-inkomsten en uitgaven via de particuliere rekening en gaat al het zakelijke verkeer via de zakelijke rekening. Wil jij ook weten hoe een zakelijke rekening kan helpen bij het scheiden van persoonlijke en zakelijke financiën, lees dan snel verder.

Waarom is het beter om persoonlijke en zakelijke geldstromen te scheiden?

Als je zakelijke en privé geldstromen door elkaar lopen is het moeilijk om je uitgavenpatroon in de gaten te houden, om je budgetten onder controle te houden en je belastingen exact uit te rekenen. Om privé en zaken te scheiden open je daarom het beste een bankrekening voor zakelijk gebruik die je kan helpen bij het scheiden van je financiën. Als alle zakelijke transacties, dus inkomsten, uitgaven en kosten, via een aparte rekening lopen dan zorgt dit voor een strikte scheiding met de privérekening en verschaft zo een duidelijk overzicht in de stand van zaken.

Kies een rekening die past bij je onderneming

Niet alle ondernemingen hebben dezelfde behoeften. Een grote onderneming doet heel andere transacties dan een kleine, en een kleine winkel hecht belang aan andere aspecten dan een multinational. Kies daarom een bank uit die jou het meeste biedt voor je geld. Vergelijk de kosten, de service en het gebruiksgemak, maar let zeker ook op de bankproducten en diensten. Heb je veel transacties dan zijn de transactiekosten van belang. Ontvang je contant geld, bekijk de mogelijkheden en de kosten om contant geld te storten. Mag je wel of niet rood staan, zijn er internationale transacties, wil je een pinautomaat of een creditcard?

Gerust leven en zorgeloos zakendoen

Door de scheiding van je particuliere en zakelijke financiën krijgt je een goed inzicht in hoe je er op beide gebieden financieel voor staat. Dit inzicht zorgt ervoor dat je adequaat actie kan ondernemen indien noodzakelijk of dat je zorgeloos van je leven kan genieten en zaken kan doen. Gescheiden bankrekeningen bieden een financieel overzicht voor alle betrokkenen: voor jezelf, voor de boekhouder en de belastingdienst. Als alles op dit gebied goed geregeld is kun je ontspannen achteroverleunen en ook van je welverdiende vrije tijd genieten, tijd is geld en vrije tijd is een kostbaar goed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies, accepteer het gebruik van cookies voor de beste ervaring op de site.