bol.com achteraf betalen

achteraf betalenAchteraf betalen

Trustpilot score:
Website Bezoeken

De geschiedenis van Bol.com

In 1999 richtte Bertelsmann AG, dat de RTL Group overkoepelt, Bol.com op. Het jaar vóór het uiteenspatten van de zeepbel was een bloeiende interneteconomie en er leek geen einde te komen aan de technologische expansie. Als gevolg daarvan wilden grote mediaconcerns hun imperium opbouwen door spectaculaire overnames te doen of hun eigen internetafdelingen op te richten. McKinsey consultant Daniel Ropers, een Nederlander met Duitse roots, kreeg vier jaar eerder de opdracht een businessplan te ontwikkelen voor een winkelwebsite. McKinsey-directeur Daniel Ropers, die Duitse voorouders had, nam een sabbatical van zijn organisatie om fulltime bij Bol.com te werken als directeur financiën en bedrijfsontwikkeling.

Hoe heeft Bol.com de markt veranderd

Bol.com is een goed voorbeeld van het feit dat er kansen zijn in tijden van economische neergang. In 2003 zaten veel ondernemers en investeerders in het slop, omdat ze het meeste geld dat ze in bedrijven hadden geïnvesteerd hadden verloren. Investeerders adviseerden Ropers dat ze de online consumentenmarkt niet konden betreden. Er was echter al een basis voor toekomstige groei: de eerste belangrijke investeringen in ICT en logistiek waren gedaan door Bertelsmann, die al een aanzienlijke voet aan de grond had in Nederland. Bovendien had Nederland al een aanzienlijk marktaandeel. Ropers bouwde de website alleen in Nederland, terwijl België later werd toegevoegd. Hij had een lichtere organisatie waarmee hij moest varen.

Achteraf betalen bij Bol.com

Bol.com is misschien wel dé bekendste webshop in Nederland en België. Het is dus ook logisch dat je ook bij Bol.com de mogelijkheid hebt om achteraf te betalen. Met meer dan 36 miljoen artikelen in de webshop, is achteraf betalen bij Bol.com een echte toevoeging aan het gemak dat je als consument bij Bol.com krijgt. Wel werkt het achteraf betalen bij Bol.com iets anders dan je bij veel andere webshops misschien gewend bent. We leggen je het graag stap voor stap uit.

Bol.com heeft een eigen ‘’after-pay’’ service

Waar we bij veel webshops in Nederland en België zien dat we de mogelijkheid krijgen om achteraf te betalen via een betaalprovider zoals Klarna, Riverty of Billink, werkt Bol.com met een eigen after-pay service. Dit betekend dat wanneer je voor achteraf betalen op Bol.com kiest, je geen gebruik hoeft te maken van een externe service zoals Klarna. Dit werkt nog makkelijker en sneller en dus maken steeds meer consumenten op Bol.com gebruik van deze service.

Hoe werkt achteraf betalen op Bol.com

Dus, je bent van plan om iets aan te schaffen via Bol.com. Dan kan je in veel gevallen kiezen om het aankoopbedrag dus achteraf te betalen. Eigenlijk hoef je hier vrijwel niks anders voor te doen als wanneer je normaal gesproken een product online koopt. Wanneer je aankomt bij de stap dat je moet betalen, kies je voor ‘’achteraf betalen’’. Maar let op, deze optie is niet altijd beschikbaar, check dus goed of je aan onderstaande vereisten voldoet.

  •       Het bedrag: Bol.com accepteert alleen achteraf betalen als jouw bestelling niet boven een bepaald bedrag komt. Wat dit bedrag precies is, is afhankelijk van hoe lang jouw account al bestaat en of jij eerdere bestellingen altijd op tijd hebt betaald.
  •       E-mailadres: je kan alleen achter betalen bij Bol.com als jouw e-mailadres geverifieerd is bij Bol.com.
  •       Openstaande facturen: wanneer je nog facturen open hebt staan van eerdere bestellingen bij Bol.com, dan moet je deze eerst betalen voordat je opnieuw gebruik kan maken van achteraf betalen.
  •       Bezorgadres: let er goed op dat het bezorgadres dat je hebt opgegeven correct is. Ook is het niet mogelijk om achteraf te betalen als je hebt gekozen om jouw bestelling bij een bezorgpunt af te halen.
  •       Type product: achteraf betalen is niet mogelijk bij alle 36 miljoen producten die Bol.com aanbied. Digitale producten, zoals licenties, ebooks, digitale films en games en andere downloadbare producten kunnen niet betaald worden met achteraf betalen. Ook abonnementen kunnen niet achteraf betaald worden via Bol.com.

Waarom Bol.com al meer dan 13 miljoen actieve klanten heeft

Als je aan Bol.com denkt, denk je al snel aan gemakkelijk en veilig online al je benodigdheden bestellen. Bol.com is namelijk een online platform waar heel veel verschillende winkels door Nederland en België hun producten kunnen aanbieden, 51 duizend winkel op dit moment. Hierdoor is het dus mogelijk om vrijwel alles te kopen op Bol.com en dat vaak voor zeer scherpe prijzen.

Omdat Bol.com al sinds 2003 werkt aan het meest makkelijk online winkelplatform van Nederland, is het momenteel zo ver doorontwikkeld dat je in slechts een paar minuten al het product waar je naar op zoek was hebt gekocht. Vervolgens is het in veel gevallen zo dat je dan al de volgende werkdag jouw aankoop in huis ontvangt.

Kortom, Bol.com is één van de meest betrouwbare en uitgebreidste webshops in Nederland en België. Met hun eigen after-pay service maken ze het klanten nog makkelijk om snel iets online te bestellen. Voldoet het product niet aan de verwachtingen, stuur je het product gratis retour en heb je dus nooit iets hoeven te betalen. Dat noemen wij nou echt gemak. 

 

Ga naar website

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 van 5 sterren (op basis van 0 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%