Ali express logo

achteraf betalenAchteraf betalen

Trustpilot score:
Website Bezoeken

De geschiedenis van Aliexpress.com

In 1995 beschikten slechts enkele van de honderden miljoenen huishoudens in China over computers. Maar dat was Jack Ma’s eerste kennismaking met internet. Hij zocht naar ‘China’ en ‘bier’, maar vond niets.

Verrast zette hij samen met een vriend een eenvoudige website voor een vertaaldienst op. Binnen enkele uren stroomden e-mails binnen van over de hele wereld waarin om informatie over zijn diensten werd gevraagd. Jack Ma besloot in zijn stad Hangzhou een van de eerste Chinese internetbedrijven op te richten: China Web, een soort Gouden Gids.

In de beginjaren probeerde Jack Ma de Chinese overheid te overtuigen van het belang van internet. Maar zijn pogingen waren niet succesvol: in 1997 verliet Ma China Pages om voor de Chinese overheid te gaan werken. In 1999 probeerde hij het opnieuw, dit keer bij Alibaba.

De eerste website van het bedrijf begon als een business-to-business (B2B) marktplaats die Chinese bedrijven in contact bracht met buitenlandse kopers. Twee jaar later maakte Ma een strategische zet door een advocaat in dienst te nemen met een diploma van Yale en ervaring in private equity: Joseph C. Tsai. Samen overtuigden ze Goldman Sachs en Softbank om te investeren in Alibaba en de rest is geschiedenis, want Jack staat nu ook bekend als “China’s Steve Job”.

Hoe heeft Aliexpress.com de markt veranderd

AliExpress is de meest populaire e-commerce website in Rusland. Het staat ook in de top 10 van meest populaire websites in Brazilië. De levertijd voor Europese landen varieert van 3 dagen tot 60 dagen. Verschillende Chinese e-commerceplatforms zijn de laatste tijd populair geworden. Ze bieden verzendkosten die aanzienlijk lager zijn dan die van hun concurrenten, zelfs bij gebruik van een schip per boot. Dit komt omdat veel jonge mensen prijs belangrijker vinden dan snelheid bij het kiezen van een vervoermiddel. Een populair alternatief voor AliExpress en Nederlandse webshops zijn Belgische webshops dankzij de lagere verzendkosten. AliExpress en PostNL werken samen om de levertijd met gemiddeld twee weken te verkorten. Door deze wijziging kunnen mensen bestellingen in iets meer dan drie weken ontvangen.

Mensen die AliExpress-kleding en -telefoons kopen, kunnen voorkomen dat ze arriveren door in plaats daarvan vervalsingen te kopen. Zoals hierboven vermeld, wordt er normaal gesproken geen btw in rekening gebracht; de douane kan er echter een opleggen bij het inklaren. Deze dient bij aflevering betaald te worden via de bezorgdienst.

Consumenten kunnen de betrouwbaarheid van hun aankoop vergroten door de verkoper te onderzoeken voordat ze een bestelling plaatsen. De positieve ervaringen van eerdere klanten zijn wisselend bij aankopen bij verkopers met positieve feedback op AliExpress.

Achteraf betalen bij Aliexpress.com

Bij Aliexpress.com kan je op verschillende manieren achteraf betalen. Dat is heel prettig om te weten zeker aangezien je graag wil dat je het product ook echt ontvangt. Zij hebben nu een koppeling met Klarna. Natuurlijk was het altijd al spannend of een product echt aan kwam maar nu met achteraf betalen heb je een echte garantie op het ontvangen van een product. Dit geeft een gerust gevoel en je kan dan de betaling voldoen wanneer je het product in huis hebt. 

Retour AliExpress

Bij Aliexpress.com kan je je producten ook retour sturen. Zij hebben een formulier op de volgende pagina waar je dit kan doen. Deze kan je hier terug vinden

Achteraf betalen met Klarna bij Aliexpress.com

Aliexpress is een online marktplaats waarmee verkopers van over de hele wereld goederen rechtstreeks aan consumenten kunnen verkopen. De site biedt onderdak aan een grote verscheidenheid aan artikelen die te koop zijn, waaronder elektronica, mode en huishoudelijke artikelen. Het maakt gebruik van een escrow-systeem dat aankopen van kopers beschermt totdat de verkoper hun goederen verzendt. Het biedt ook handige betalingsopties voor kopers, zoals achteraf betalen met Klarna.

Achteraf betalen met Klarna stelt Aliexpress-shoppers in staat om hun aankopen in de loop van de tijd te betalen. Deze optie is ideaal voor mensen die luxe artikelen willen, maar deze niet vooraf kunnen betalen. Kopers kunnen hun aankopen aan het einde van elke maand betalen wanneer de Klarna-rekening per post arriveert. Op deze manier vermijden ze dat ze rente moeten betalen over het geld dat ze lenen om goederen te kopen.

Aliexpress-verkopers verdienen meer geld als klanten kiezen voor achteraf betalen met Klarna. De meeste verkopers prijzen hun producten zo laag mogelijk, zodat ze kunnen verkopen. Ze moeten echter nog steeds winst maken of een dienst leveren om de verkoop van hun goederen te rechtvaardigen. Het aanbieden van achteraf betalen met Klarna geeft verkopers een andere bron van inkomsten, zodat ze prijzen kunnen verlagen en meer kunnen verkopen. Consumenten winnen ook omdat lagere prijzen hen in staat stellen meer goederen te kopen zonder hun portemonnee negatief te beïnvloeden.

Achteraf betalen instellen met Klarna op Aliexpress is eenvoudig omdat je je maar één keer hoeft aan te melden. U kunt uw bankrekening en eventuele creditcards die u gebruikt aan uw account koppelen, zodat u uw AliExpress-rekeningen elke maand gemakkelijk kunt betalen. U kunt uw betalingen ook op elk moment vóór de vervaldatum van uw factuur gemakkelijk annuleren als u besluit een artikel niet meer te houden. Deze flexibiliteit maakt het gemakkelijk voor shoppers om precies te vinden wat ze willen en regelmatig te betalen totdat ze dat doen.

Shoppers zouden Klarna’s systeem voor achteraf betalen moeten overwegen wanneer ze goederen kopen bij Aliexpress. Hierdoor kunnen kopers hun aankopen in de loop van de tijd betalen zonder rentelasten. Bovendien verhoogt dit de verkoop van verkopers, wat iedereen op de lange termijn helpt. Daarom is het een geweldige optie voor zowel consumenten als verkopers!

Ga naar website

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 van 5 sterren (op basis van 0 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%