Je hebt waarschijnlijk PayPal gezien tussen de vele betalingsopties die je hebt gezien tijdens het online winkelen. Ben je niet bekend met deze betaalmethode? We vertellen je hoe PayPal werkt en wat de voor- en nadelen zijn.

PayPal is een online betaalplatform waarmee je in veel webwinkels kunt betalen. U kunt online een PayPal-account aanmaken met uw e-mailadres. PayPal heeft net als een bank een online omgeving waar je betalingen kunt doen en transacties kunt inzien. U krijgt echter geen rekeningnummer: uw rekening is gekoppeld aan uw e-mailadres.

Wil je achteraf betalen met PayPal dan zit je hier goed. Er zijn natuurlijk goede alternatieven, bekijk bijvoorbeeld de Klarna winkels en Riverty winkels. Dus er zijn heel veel oplossingen die de uitkomst kunnen bieden wanneer je geen gebruik wil maken van PayPal. Maar wij gaan in dit artikel nog wat dieper in op de materie. Wat zijn nou de voor en nadelen. 

Als je al een PayPal-account hebt aangemaakt, kun je je bankrekening en/of creditcard aan je account koppelen. Als je PayPal gebruikt om een ​​aankoop te doen, wordt het bedrag automatisch van de gekoppelde bankrekening afgeschreven. U heeft echter ook de mogelijkheid om met uw PayPal-saldo te betalen. U kunt dit saldo opwaarderen door geld over te maken van uw bankrekening naar uw PayPal-rekening.

Met PayPal kunt u ook geld naar familie of vrienden sturen en zelf geld innen. U kunt dit geld in uw PayPal-saldo houden of naar uw bankrekening overmaken.

PayPal achteraf betalen
Paypal Sign, company logo. Location unknown – September 18, 2019

Voordelen van PayPal

Een van de grootste voordelen van PayPal is dat veel online winkels over de hele wereld de betalingsoptie accepteren. PayPal kan worden gebruikt omdat iDeal soms niet kan worden gebruikt voor betaling bij buitenlandse webwinkels.

Het aanmaken van een PayPal-account is gratis. Wilt u geld overmaken naar familie of vrienden? De transactie is ook gratis zolang ze dezelfde valuta gebruiken. Bedrijven rekenen echter soms transactiekosten aan. Vervolgens brengen ze de klant kosten in rekening voor het gebruik van PayPal.

Voor betalingen naar landen buiten de eurozone worden altijd internationale betalingskosten en provisies in rekening gebracht op basis van de wisselkoers van PayPal. Het percentage van de commissiekosten varieert tussen 3% en 4%, afhankelijk van het land waar u geld naartoe stuurt.

Aankoop bescherming

Als uw pakket er te lang over doet om aan te komen, of als het product dat aankomt niet overeenkomt met waarvoor u betaald heeft, kunt u een beroep doen op de Aankoopbescherming van PayPal.

Als de verkoper nog steeds in gebreke blijft, ontvangt u van PayPal het volledige bedrag terug, inclusief verzendkosten.  Niet alle aankopen komen in aanmerking.

Snelle online betaling

Je hoeft niet al je bankgegevens in te voeren als je met PayPal wilt betalen. Bij het doen van een aankoop wordt informatie over je bankrekening of creditcard niet eens gedeeld met de online winkel. Ook als je zelf geld wilt overmaken naar een vriend(in), is het niet nodig om zijn of haar bankgegevens te gebruiken. Een e-mailadres is voldoende.

Inloggen op uw PayPal-account is net zo eenvoudig. Je logt in met je e-mailadres, wachtwoord en eventueel multi-factor authenticatie – daarover later meer. Je hebt geen inlog-app of kaartlezer nodig.

Zijn er nadelen aan het gebruik van PayPal?

Door het wereldwijde gebruik van PayPal wordt de betaaldienst vaak gebruikt in phishing e-mails. Controleer dus altijd of de e-mail of het sms-bericht echt van PayPal afkomstig is. U mag in geen geval zomaar op een link klikken en nooit uw gegevens doorgeven.

Zoals eerder vermeld logt u in op PayPal met uw e-mailadres en wachtwoord. Het is natuurlijk belangrijk om een ​​goed wachtwoord te kiezen, dat is moeilijk te raden. Je kunt ook nog een stap verder gaan en tweestapsverificatie instellen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om een ​​code die via sms wordt verzonden en die u achter uw wachtwoord moet invoeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies, accepteer het gebruik van cookies voor de beste ervaring op de site.