Mollie heeft vandaag Mollie Capital aangekondigd, een dienst waarmee kleine en middelgrote bedrijven geld kunnen ophalen.

Het is een grote ontwikkeling, van het accepteren van betalingen tot het verstrekken van leningen tot 250.000 euro. Zelfs wie geld wil ontvangen op de dag zelf kan een voorschot aanvragen.

CEO Shane Happach bespreekt de beweegredenen achter het nieuwe product. Hij stelt: “We willen uitgroeien tot een financiële dienstverlener en daarnaast kleine en middelgrote bedrijven helpen te concurreren met grotere e-commerce spelers.

Banken hebben een gat geslagen dat Mollie nu opvult. Mollie levert financiële diensten naar aanleiding van het feit dat het even moeilijk en tijdrovend is om geld op te vragen bij een bank. Hierdoor biedt Mollie dezelfde soort producten aan als de Rabobank en Floryn aan bol.com.

Mollie beoordeelt financieringsaanvragen door rekening te houden met verschillende factoren, waaronder eerdere transacties. Aanvankelijk zal slechts een beperkt aantal Nederlandse en Belgische bedrijven in aanmerking komen voor financiering.

Later dit jaar zal de dienst worden uitgebreid naar andere markten. Mollie haalde in juni 2021 665 miljoen euro groeikapitaal op bij onder meer EQT Growth, General Atlantic, HMI Capital, Alkeon Capital en TCV.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies, accepteer het gebruik van cookies voor de beste ervaring op de site.