Biller, een B2B-betalingsdienst die nu koopt en later betaalt, is een partnerschap aangegaan met Pay om achteraf te betalen.

Ze hopen met deze nieuwe dienst de verkoop te stimuleren en de betalingsconversie met 30 procent te verbeteren. 1 Biller, een koop-nu-betaaldienst, gaat een partnerschap aan met Pay om achteraf te betalen. De dienst van Biller zal in het laatste kwartaal van 2022 in Europa worden aangeboden via het betaalplatform van Pay. Biller heeft een van Nederlands meest ervaren Payment Service Providers (PSP) als partner gekozen. Met een paar klikken kunnen klanten van Pay Biller toevoegen als betaalmethode. Daarmee is Pay de eerste betaaldienst in Nederland die de diensten van Biller aanbiedt.

Hoewel innovatieve betaaloplossingen voor B2B-transacties de laatste tijd geen vlucht hebben genomen, met name pay-later (BNPL) diensten, blijkt uit onderzoek van Thuiswinkel.org dat zakelijke consumenten nog steeds meer dan 20% van de tijd betalen met niet-preferente betaalmethoden.2 Consumenten hebben niet de flexibiliteit om facturen te gebruiken als aankoopmethode, ondanks hun alomtegenwoordigheid offline.

De zakelijke koper is dus verstoken van het gemak van betalen per factuur, en daarom is achteraf betalen zo populair. Belangrijk is ook dat een goede consumentenervaring bij betalingen resulteert in een hogere conversie, die kan oplopen tot 10% à 30%.”Achteraf betalen biedt zowel de koper als de verkoper veel voordelen”, zegt Menne Mennes, CEO van Pay. “De BNPL-oplossing van Pay wordt nog niet geëvenaard door de consumentenmarkt. Vooral zakelijke kopers hebben veel baat bij deze manier van betalen, omdat zij vaak grote aankopen doen.

Ook moet worden opgemerkt dat de zakelijke koper als consument gewend is geraakt aan handige diensten als Afterpay en Klarna. In het bedrijfsleven stuit hij echter nog steeds op een traag online proces waarbij hij een account moet aanmaken en lage kredietlimieten accepteert. Sommige bedrijven hebben na aanmelding vijf dagen nodig om iets te kopen. BNPL Biller is de eerste Nederlandse zakelijke oplossing die achteraf factureren mogelijk maakt. Bedrijven zijn als consument gewend geraakt aan het op tijd betalen van facturen.

Biller mede-oprichters Derek Vreeburg en Ronny Heinebel geloven dat Payment Service Providers een belangrijke rol zullen spelen in de groei van hun bedrijf. Ze weten dat Pay. het eerste bedrijf zal zijn dat deze betaalmethode aanbiedt, dus ze zijn blij. Door gebruik te maken van de expertise van Pay. zullen de bedrijven van Biller de behoeften van hun klanten beter kunnen herkennen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies, accepteer het gebruik van cookies voor de beste ervaring op de site.