Online winkelen is handig voor drukke mensen die snel iets moeten kopen. Veel mensen geven echter meer uit dan ze zich kunnen veroorloven. AliExpress is een populaire online marktplaats die verschillende betalingsmogelijkheden heeft om impulsaankopen te minimaliseren. U kunt uw bestelling ook in termijnen betalen als u niet genoeg geld heeft om de kosten van uw aankoop te dekken.

Veel klanten vinden het moeilijk om de verleiding van online winkelen te weerstaan. Ze kopen vaak dingen die ze niet echt nodig hebben vanwege kortingen en flitsverkopen. Sommige websites bieden afbetalingsopties om hun klanten te helpen kopen wat ze willen zonder schulden te maken. AliExpress is zo’n website dankzij de samenwerking tussen Alipay en Adyen. Alipay is een betalingsdienst die wordt aangeboden door de Chinese e-commercegigant Alibaba, terwijl Adyen een internationale betalingsoplossing is die wereldwijd meer dan zes miljoen bedrijven bedient. Klanten kunnen beide services gebruiken om hun aankopen bij AliExpress te betalen. Ze kunnen ook hun creditcard gebruiken als die betaalmethoden niet voor hen beschikbaar zijn.

AliExpress is een dochteronderneming van Alibaba Group en een van de grootste online retailers ter wereld. Het werd opgericht in 2010 en verzendt nu producten naar meer dan 200 landen en regio’s over de hele wereld. De site bevat voornamelijk consumentengoederen, waaronder elektronica, huishoudelijke artikelen, modeaccessoires, speelgoed en babyproducten. Het verkoopt ook diensten zoals transport, voedselbezorging en kaartjes voor amusement. Klanten kunnen geld besparen door hun bestellingen op tijd te betalen, aangezien te late betalingen boetes opleveren. De samenwerking tussen Alipay en Adyen heeft AliExpress geholpen zijn populariteit te behouden door zijn klanten betaalbare betalingsopties te bieden.

Het bedrijf moedigt klanten aan om hun bestellingen op tijd te betalen door rente in rekening te brengen als ze betalingen verlengen tot na de vervaldatum. Om verantwoord winkelgedrag bij zijn klanten te promoten, geeft AliExpress alle klanten een virtuele Alipay-kaart zonder limiet op bestedingsruimte of geldopnames. Dit maakt het voor shoppers gemakkelijk om de website te testen voordat ze een substantiële aankoop doen; er wordt geen geld geriskeerd wanneer kopers hun virtuele Alipay-kaart testen tijdens hun gratis proefperiode. Na deze periode kunnen gebruikers hun gratis proefperiode annuleren en kleine aankopen doen met hun virtuele kaart totdat ze klaar zijn om een ​​grotere aankoop te doen met echt geld.

Shoppers die profiteren van de afbetalingsopties die beschikbaar zijn op AliExpress besparen geld bij het kopen van dingen die ze willen, maar niet meteen nodig hebben. Ze worden ook aangemoedigd om op tijd te betalen door boetes op te leggen als ze hun betalingen te veel uitstellen. Klanten die te laat betalen, lopen ook het risico strafpunten op hun account te krijgen, wat in de toekomst zou kunnen leiden tot opschorting of beëindiging van toegangsprivileges.

Achteraf betalen bij AliExpress

Nederlandse consumenten kunnen nu op AliExpress bestellen en kiezen voor betalen. Deze aanpak wordt technisch mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen drie bekende partijen in de betaalwereld, namelijk Alipay, Adyen en Klarna.

Online shoppen in Nederlandse webwinkels is op zich de norm. Tien jaar geleden waren bepaalde groepen misschien wat terughoudend, nu zijn dat uitzonderingen. Maar dingen bestellen bij AliExpress in China is een ander paar mouwen. Hoe betaal ik? kan ik het geloven Wie moet ik bellen als er iets misgaat? AliExpress is in al deze aspecten goed georganiseerd, maar deze problemen zullen zeker opduiken bij mensen die niet erg digitaal onderlegd zijn. Achteraf betalen is dus een oplossing, zeker voor internationale bestellingen.

Bestellingen blijven groeien

Het is gek om er niet aan te denken om het op AliExpress te vinden. Het aantal bestellingen per dag is al duizelingwekkend, maar met een betaaloplossing “betaal later” zou dat aantal nog veel hoger kunnen zijn. Dat is natuurlijk de belofte en het doel van de samenwerking tussen Alipay in China en Adyen in Nederland en Klarna in Zweden. Wat betreft samenwerking, wie doet wat eigenlijk? Alipay is de betaaldienst van AliExpress, Adyen levert de technologie en Klarna levert de betaaloplossing. Als de consument eenmaal van de mogelijkheid gebruik heeft gemaakt en zijn gegevens heeft ingevuld, hoeft dat niet meer en kan de betaling met één klik worden gedaan.

AliExpress achteraf betalen


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies, accepteer het gebruik van cookies voor de beste ervaring op de site.