Apple heeft vandaag een nieuwe service gelanceerd waarmee iPhone 14s noodoproepen via satelliet kan versturen. Satellietservice zou handig moeten zijn op plaatsen zonder mobiele dekking.

Apple zei dat zijn satelliet-noodoproepservice vandaag is gelanceerd in de VS en Canada. In december lanceert Apple de dienst in Duitsland, Frankrijk, Ierland en het VK. Het is onduidelijk wanneer het in Nederland wordt geïntroduceerd.

SOS via satelliet is beschikbaar op alle nieuwe iPhone 14-apparaten. Met de satellieten van Globalstar kunnen gebruikers in afgelegen gebieden zonder mobiele netwerken waarschuwingsberichten verzenden en vervolgens via sms communiceren met hulpdiensten.

Eerste 2 jaar gratis, daarna abonnement

Satellietservice is de eerste twee jaar gratis voor alle iPhone 14-bezitters en uiteindelijk is een abonnement vereist om de service te gebruiken. Apple heeft de kosten van dergelijke abonnementen nog niet bekendgemaakt. De iPhone 14, die in september in de verkoop ging, is de eerste iPhone die werkt met satellietmogelijkheden.

Dit is hoe het werkt

Gebruikers die een noodoproep doen, krijgen eerst een aantal schermen te zien met korte vragen over hun situatie. Vraag de gebruiker bijvoorbeeld wat het noodgeval is, wie hulp nodig heeft en of er iemand gewond is. Volgens Apple zijn de vragen gesteld in samenwerking met experts en zijn ze gebaseerd op “de meest voorkomende redenen om hulpdiensten te bellen”. Gebruikers moeten dan hun iPhone in een bepaalde richting houden om sneller verbinding te maken met satellieten om een ​​noodsignaal uit te zenden.

Het eerste bericht bevat de coördinator, hoogte, iPhone-batterijniveau en mogelijk medisch ID. In sommige gevallen worden berichten direct naar alarmcentrales in de buurt gestuurd. In andere gevallen gaan ze eerst naar een doorschakelcentrum, waar een Apple-medewerker namens de gebruiker hulp zoekt. Berichtuitwisselingen kunnen ook worden gedeeld met de contactpersonen voor noodgevallen van een gebruiker om hen op de hoogte te houden.

Volgens Apple kan het “een paar minuten” duren om verbinding te maken met de satelliet, zelfs voor hele korte berichten. Volgens Apple verkleint een speciaal algoritme de tekst, waardoor berichten “300% kleiner” worden, waardoor de communicatie iets sneller gaat. Volgens Apple kunnen gebruikers op een heldere dag binnen 15 seconden berichten verzenden en ontvangen.

Probeer het zelf in de demo-modus

Apple heeft vandaag ook een demo-modus voor SOS gelanceerd, zodat iPhone-gebruikers een idee kunnen krijgen van hoe de functie werkt. De demo is te vinden onder SOS in Instellingen.

Apple raadt gebruikers aan om de demo-modus te gebruiken, die hen kant-en-klare antwoorden van de server stuurt, zodat echte alarmcentrale-agenten niet overbelast raken met iPhone-gebruikers die nieuwe functies testen.

Wi je echter een iPhone 14 kopen en achteraf betalen? Dat kan er zijn verschillende winkels waar je een iPhone 14 met termijnen kan betalen. Er zijn echter verschillende manieren om dit te doen. Wij hebben een paar winkels voor je op een rijtje gezet waar je dit kan bekijken

Mediamarkt achteraf betalen
BCC achteraf betalen
Coolblue
Expert achteraf betalen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies, accepteer het gebruik van cookies voor de beste ervaring op de site.