Het koopadvies was voor in totaal 6,4 miljoen aandelen

In totaal zullen bijna 4,2 miljoen aandelen worden geplaatst bij institutionele beleggers, inclusief de overtoewijzingsoptie, die tussen de 9,22 en 947 miljoen euro zal opleveren. Het gaat om circa 12,7% van het aandelenkapitaal. Instellingen hebben tot 12 juni de tijd om in te schrijven op aandelen die de volgende dag beschikbaar zijn voor handel op Euronext Amsterdam.

Maandelijkse netto aankopen via apps waren in april 40 miljard euro, in mei 30 miljard euro en in juni 20 miljard euro. De aankoop zal in het derde kwartaal worden afgerond. De ECB is ook voornemens om alle hoofdsombetalingen te blijven herinvesteren in vervallen effecten die in het kader van het APP zijn aangekocht.

Ook het rood op de Aziatische beurzen vanmorgen hielp niet mee. De heer Hunt zei dat er veel zorgen waren over de snelle economische neergang in China. “Er is een goed herstel van de dieptepunten van juni en beleggers voelen zich daar goed bij”, zegt David Templeton, investeringsmanager bij Horan Capital Advisors.Het is het dieptepunt van dit jaar.

De aandelenkoersen van Adyen stegen met 10,5% nadat het koopadvies was gegeven

Prosus steeg 1 procent in de AEX. Het aandeel is echter nog steeds iets geopend. Tijdens de handelsdag meldde Bloomberg dat Chinese toezichthouders voor het eerst sinds lange tijd weer een scala aan games zullen toestaan. Het kan ook Tencent Games bevatten. Prosus heeft een groot belang in Tencent.

Op de AMX-index won OCI 5,9% nadat JPMorgan zijn plek op de favorietenlijst van de investeringsbank opnieuw bevestigde en Credit Suisse zijn koersdoel verlaagde van 31,00 euro naar 38,50 euro. Volgens analisten zal OCI blijven profiteren van de aanhoudend hoge stikstofprijzen.

Heijmans steeg bijna 2 procent. De bouwer hoeft TenneT op het project Wintrack II niet af te schrijven en de opdrachtgever moet Heijmans alsnog een deel van het openstaande werk terugbetalen. CM.com en Vivoryon daalden ongeveer 4 procent.

Adyen, een toonaangevend betalingsbedrijf, leidt in de amsterdamse beurs aex-index na koopadvies van goldman sachs

Het aandeel Adyen is sinds 13 juni 2018 genoteerd aan Euronext Amsterdam. De introductieprijs is EUR 240 per aandeel. Ten tijde van de beursgang konden alleen institutionele beleggers (pensioenfondsen en investeringsmaatschappijen, voornamelijk in Nederland en de VS) inschrijven op aandelen Adyen. Vervolgens kregen ook particuliere investeerders de mogelijkheid om aandelen Adyen te kopen. Zoals verwacht was de belangstelling voor Adyen-aandelen groot.

Adyen was woensdag de grootste stijger op de Beursplein 5 AEX-index. Het betalingsbedrijf profiteert van een koopadvies van analisten van New Street Research. De algemene stemming op de Europese aandelenmarkten was ook positief op de laatste dag van november, vooruitlopend op de meest recente inflatiecijfers van de eurozone.

Adyen was dinsdag de grootste verliezer op de Amsterdamse AEX-index, die winst liet zien. Analisten van de Britse bank HSBC haalden het betalingsbedrijf van hun kooplijst. Het Damrak wacht op het begrotingsplan dat het kabinet op Prinsjesdag zal presenteren. Deze zullen naar verwachting een “historisch” koopkrachtpakket van ruim 17 miljard euro omvatten.

adyen aex

De stijging van de aandelenkoersen was voornamelijk het gevolg van de toenemende vraag naar betalingsverwerkingsdiensten

In 2019 bracht het bedrijf zijn cijfers naar buiten. Het toonde aan dat het in het eerste jaar, 2019, met 49% was gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Daarmee komt de transactiewaarde op ruim 105 miljard euro. Ten opzichte van 2018 steeg de omzet met 41% tot 221,1 miljoen euro. Beleggers hadden misschien nog grotere winsten verwacht in de periode, aangezien het aandeel Adyen in het eerste kwartaal van de handel in maart met 3% daalde. Adyen blijkt een waardevolle investering te zijn omdat het ambitieuze plannen heeft voor economische groei. Beurzen zijn te bekijken op eToro.com, waar ook aandelen kunnen worden gekocht.

Ze handelen ook tegen torenhoge koers-winstverhoudingen in vergelijking met bekende techreuzen als Amazon en Netflix, maar zijn ook enorme groeiers. Adyen zou zich bij de groeiaandelen kunnen voegen. Het bedrijf handelt steeds meer transacties af voor haar klanten en de omzet groeit gestaag. De omzet steeg van 98,5 miljoen euro in 2015 naar 218 miljoen euro in 2017. Daarnaast is de omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 67% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Investeren in Adyen-aandelen is zeker aan te raden als je diepe zakken hebt. Online betalen zal alleen maar populairder worden: dit bedrijf zal in de toekomst dus alleen maar groter worden. Juist omdat deze markt internationaal alleen maar groeit en landen die nu niet online betalen dat in de toekomst wel gaan doen, is er enorm veel ruimte voor groei. Het bedrijf verwacht zelf op middellange termijn een omzetgroei van 20% tot 30%, wat geheel haalbaar is als het eBay als nieuwe klant heeft. Er zijn op dit moment veel investeerders geïnteresseerd in Adyen-aandelen, en terecht.

Deze website maakt gebruik van cookies, accepteer het gebruik van cookies voor de beste ervaring op de site.