Het fenomeen van achteraf betalen wint steeds meer aan populariteit. Steeds meer consumenten geven de voorkeur aan deze betaalmethode, omdat het hen de mogelijkheid biedt om producten te kopen zonder direct hun bankrekening te belasten. Verschillende winkels in Nederland spelen in op deze trend door achteraf betalen aan te bieden. In deze tekst nemen we je mee in de wereld van achteraf betalen en zetten we enkele van de bekendste winkels op een rijtje die deze betaaloptie ondersteunen.

Waarom kiezen voor achteraf betalen?

Achteraf betalen biedt consumenten een reeks voordelen. Het meest voor de hand liggende voordeel is natuurlijk de mogelijkheid om eerst het product te ontvangen en te inspecteren voordat je betaalt. Dit kan met name handig zijn bij online aankopen, waar je het product niet fysiek kunt zien of aanraken voordat je een aankoop doet. Daarnaast geeft het consumenten de kans om hun uitgaven te spreiden, wat kan helpen bij het budgetteren.

Een foto van verschillende munten

Bekende winkels die achteraf betalen aanbieden

Bol.com

Bol.com, een van de grootste en meest bekende online winkels in Nederland, biedt zijn klanten de mogelijkheid om achteraf te betalen. Dit kan door gebruik te maken van de service ‘Klarna’. Met Klarna krijgen klanten 14 dagen de tijd om hun bestelling te betalen na ontvangst van hun producten. Dit geeft consumenten de kans om hun aankopen te bekijken en te beslissen of ze deze willen houden voordat ze betalen.

Zalando

Zalando is een andere grote speler die achteraf betalen ondersteunt. Deze populaire modewinkel biedt een breed scala aan kleding, schoenen en accessoires. Klanten kunnen ervoor kiezen om hun aankopen achteraf te betalen via Klarna. Dit is vooral handig bij het kopen van kleding, omdat je de items thuis kunt passen voordat je beslist of je ze wilt houden.

H&M

H&M, bekend om zijn trendy en betaalbare mode, biedt ook de optie om achteraf te betalen. Via Klarna kunnen klanten bij H&M hun aankopen tot 30 dagen na ontvangst betalen. Dit maakt het mogelijk om rustig thuis te passen en te beslissen welke items je wilt houden en welke je terugstuurt.

Een foto van verschillende munten

Coolblue

Coolblue, gespecialiseerd in elektronica en huishoudelijke apparaten, biedt klanten de mogelijkheid om achteraf te betalen via AfterPay. Dit betekent dat klanten eerst hun producten kunnen ontvangen en gebruiken voordat ze de rekening voldoen. Dit kan bijzonder handig zijn bij grotere aankopen, zoals laptops en wasmachines, waar je zeker wilt weten dat het product aan je verwachtingen voldoet.

Andere winkels met achteraf betalen

Naast de grote namen zijn er ook tal van andere winkels die achteraf betalen aanbieden. Dit varieert van kleinere boetieks tot gespecialiseerde winkels. Hier zijn een paar voorbeelden:

Wehkamp

Wehkamp is een warenhuis dat een breed scala aan producten aanbiedt, van mode tot elektronica en woninginrichting. Bij Wehkamp kunnen klanten ervoor kiezen om achteraf te betalen via AfterPay. Dit geeft hen de flexibiliteit om eerst hun aankopen te ontvangen en te inspecteren voordat ze betalen.

ASOS

ASOS, een populaire online modewinkel, biedt zijn klanten ook de optie om achteraf te betalen. Door samen te werken met Klarna, kunnen klanten hun kleding en accessoires eerst thuis passen en vervolgens binnen 14 dagen betalen. Dit vermindert het risico van online shoppen aanzienlijk.

Otto

Otto is een postorderbedrijf dat een breed assortiment producten aanbiedt, waaronder mode, meubels en elektronica. Klanten kunnen bij Otto achteraf betalen via Klarna. Dit geeft hen de mogelijkheid om hun aankopen eerst thuis te bekijken voordat ze betalen.

Voordelen van achteraf betalen voor winkeliers

Niet alleen consumenten profiteren van de optie om achteraf te betalen; ook winkeliers hebben hier baat bij. Door achteraf betalen aan te bieden, kunnen winkels hun klantenbestand uitbreiden en hun conversiepercentages verhogen. Consumenten zijn eerder geneigd om een aankoop te doen als ze weten dat ze pas hoeven te betalen nadat ze het product hebben ontvangen. Dit kan leiden tot hogere verkoopcijfers en een grotere klanttevredenheid.

Een foto van verschillende munten

Risico’s en overwegingen

Hoewel achteraf betalen veel voordelen biedt, zijn er ook enkele risico’s en overwegingen. Voor consumenten is het belangrijk om hun uitgaven goed bij te houden en ervoor te zorgen dat ze op tijd betalen om boetes en rente te vermijden. Winkeliers moeten op hun beurt rekening houden met de extra administratieve lasten en de mogelijke kosten van niet-betaalde facturen. Toch wegen de voordelen voor veel winkels op tegen de mogelijke nadelen, vooral gezien de toenemende vraag naar flexibele betaalopties.

De toekomst van achteraf betalen

De trend van achteraf betalen lijkt alleen maar toe te nemen. Met de opkomst van fintech bedrijven zoals Klarna, AfterPay en anderen, wordt het voor winkels steeds eenvoudiger om deze betaalmethode aan te bieden. Dit zal waarschijnlijk leiden tot een verdere groei in het aantal winkels dat achteraf betalen ondersteunt, evenals een toename in het gebruik van deze betaaloptie door consumenten.

Conclusie

Achteraf betalen is een betaalmethode die steeds meer terrein wint in de Nederlandse retailmarkt. Grote namen zoals Bol.com, Zalando, H&M en Coolblue bieden deze optie al aan, maar ook kleinere winkels en boetieks volgen dit voorbeeld. Voor consumenten biedt achteraf betalen de mogelijkheid om eerst te ontvangen en te inspecteren voordat ze betalen, wat zorgt voor extra zekerheid en flexibiliteit. Winkeliers profiteren van hogere conversiepercentages en een breder klantenbestand. Ondanks enkele risico’s en overwegingen, lijkt de toekomst van achteraf betalen rooskleurig en zullen steeds meer winkels deze betaalmethode waarschijnlijk omarmen.

Deze website maakt gebruik van cookies, accepteer het gebruik van cookies voor de beste ervaring op de site.